Museum Chateau du Lac

 
Dagreis naar Hoek van Holland op 15 februari 2024.

Om 9:30 uur werd er gebeld en stond een vrijwilliger van de Zonnebloem voor de flat. Een luxe auto met chauffeur in plaats van de vertrouwde sponsor bus, die helaas niet meer kan worden gebruikt!
Kennis gemaakt met de chauffeur en ook werd er nog een man opgehaald. Daarna met rustige vaart naar De Hoek. Er moest nog wel een routeondersteuning bij komen om de juiste weg te vinden naar het kweker adres.
Een smal pad met eenrichting verkeer waar bijna onmogelijk 2 auto’s elkaar konden passeren. Ontvangst bij de fresiakweker was hartelijk met koffie en koek. De dames maakten dankbaar gebruik van het sanitair. Aantal mannen deze keer 4 en 11 dames, totaal 15 deelnemers die gebruik gingen maken van de uitleg van al de spullen die tentoon werden gesteld in het zelf opgebouwde Chateau du lac, Kasteel (van Piet) van der Meer. Een kleine weergave hiervan; een oud geweer dat bij het uitbaggeren van de Waterweg tevoorschijn kwam, de oude rode telefooncel kwam niet uit het water maar werd ten toon gesteld met diverse andere bezienswaardigheden. Piet, de eigenaar, vertelde enthousiast over de spullen die hij al zo vergaard heeft. Zijn zoon ondertussen ging met veel lawaai met een snelle tractor het warenhuis (kas) in die totaal volstond met fresia’s die nog aan het groeien waren. Na afloop van de bezichtiging werd een ieder in staat gesteld om wat schitterende fresia’s te kopen. Zelf heb ik daar mijn dames-buren en mijn schoondochter blij mee gemaakt.
Op naar het restaurant SAAM, hartje Hoek van Holland, om samen de lunch te gebruiken. Keuze genoeg en men kon vooraf ook nog een soepje bestellen. Aan een lange tafel zat een ieder gezellig met elkaar te eten en hun ervaringen met Piet te vertellen. Overigens had het weer ons niet in de steek gelaten en scheen van tijd tot tijd zelfs wat zon. Op de terugweg werd ook nog een groot schip van de Stena-lijn gezien dat aan de kade lag. Vervolgens werd een ieder weer netjes afgeleverd op het huisadres. Nogmaals JAMMER dat de sponsor bus weg is. Rest mij nog de chauffeurs die al de deelnemers van huis en terug hebben gereden te bedanken.

Tot slot bedank ik ook een ieder die zich voor deze dag heeft ingezet en het tevens droog heeft weten te houden (grapje).

Peter uit Pijnacker.