De Zonnebloem

De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking, die door ziekte, handicap of ouderdom in een isolement terecht dreigt te komen. Zij wil bevorderen dat deelnemers (gasten) andere mensen kunnen ontmoeten en samen leuke dingen doen. De vereniging heeft een leeftijdsgrens van minimaal achttien jaar en is niet bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Op 17 januari 2024 bestond onze mooie vereniging 75 jaar! Wat in 1949 begon als een radioprogramma speciaal voor zieken en gehandicapten, is uitgegroeid tot een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland.

Als afdeling Pijnacker maken wij deel uit van de landelijke Vereniging de Zonnebloem, die ca. 1000 plaatselijke afdelingen telt. Nootdorp heeft een eigen afdeling.

Onze afdeling bestaat uit circa 41 vrijwilligers en 135 gasten. De vrijwilligers zetten zich met veel enthousiasme in om deze gasten te bezoeken of mee te helpen bij allerlei activiteiten.

Op vakantie

Dit jaar worden er weer vakanties georganiseerd.Boot Met het eigen cruiseschip ‘de Zonnebloem’ bestaat die mogelijkheid. Het schip is supermodern en beschikt over uitstekende voorzieningen.

Wilt u hier meer over weten dan kunt u kijken op de website van de Zonnebloem:
www.zonnebloem.nl/doe-mee/vakanties/vaarvakanties/overzicht-vakanties

Terwijl de kapitein het schip over de rivier loodst, geniet je van het voorbijtrekkende landschap. Met een kop koffie vanuit de comfortabele salon, of buiten, met de wind door je haren op het zonnedek. Zodra het schip is aangemeerd, kun je de stad gaan verkennen. Even winkelen of een terrasje pakken bijvoorbeeld. Alleen, samen met een vrijwilliger of met een hele groep. Blijf je liever aan boord? Dat kan natuurlijk ook. Op het schip is genoeg te doen, zowel overdag als ’s avonds.

Opgeven voor een vakantie gaat via de website:

https://zonnebloem.my.salesforce-sites.com/formulieren/apex/VisualAntidote__HostedFastForm?h=EJL7S

Kleine vakanties in eigenland organiseren wij als afdeling niet.